Wat maakt de stijl van de Bohemian tuin zo mooi?

Tuininspiratie
admin
16/05/24
8
min lezen

Wat maakt de stijl van de Bohemian tuin zo mooi?

Ben je op zoek naar een ontspannen en eigenzinnige sfeer in je tuin? Dan is de bohemian tuinstijl iets voor jou! Deze stijl combineert kleuren, patronen en natuurlijke materialen op een unieke manier. Met accessoires in ibiza-stijl en een ruime loungehoek creëer je eenvoudig een boho tuin om heerlijk in te relaxen.

Samenvatting

  • De bohemian tuinstijl kenmerkt zich door een ontspannen, kleurrijke en losse sfeer met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe, vintage elementen en een mix van vrolijke patronen en kleuren.
  • Voor een bohemian tuin zijn comfortabele zitplekken met veel kussens, een ruime loungehoek, accessoires zoals lantaarns en hangplanten, en weelderige beplanting zoals palmbomen en kleurrijke bloemen essentieel.
  • Creëer het ultieme Ibiza – gevoel in je tuin door natuurlijke materialen te combineren, een vintage sfeer te maken met oude meubels en accessoires, en je te laten inspireren door exotische bestemmingen en andere tuinstijlen.
  • Winkelen voor een bohemian tuin is een feest, met een breed scala aan tuinmeubelen en decoraties in Boho-stijl, zoals kleurrijke kussens, rotan stoelen en hangende manden.
  • Doe volop inspiratie en ideeën op voor jouw droomtuin door interieur – en tuinmagazines te lezen, tuincentra en woonwinkels te bezoeken, online te zoeken naar foto’s en blogs, interessante influencers en bloggers te volgen, en tuinevenementen en beurzen bij te wonen.

Wat is een Bohemian tuin?

Bohemian tuinstijl laat zich kenmerken door een nonchalante, kleurrijke en losse sfeer. De tuin straalt een echt vakantiegevoel uit, alsof je in Ibiza bent. De bohemian tuinstijl staat bekend om zijn kleurrijke en relaxte uitstraling. Kenmerkend zijn de natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe die veel gebruikt worden in tuinmeubelen en accessoires.

Ook vintage elementen en een mix van vrolijke patronen en kleuren zijn typerend voor deze stijl. Een andere belangrijke eigenschap is de losse en ongedwongen sfeer die de bohemian tuin uitstraalt. Planten in verschillende maten en kleuren zorgen voor een weelderige en natuurlijke uitstraling. Denk aan hangplanten, cactussen en vetplanten in manden of potten van aardewerk. Comfortabele zitplekken met veel kussens nodigen uit tot ontspannen en genieten van het buitenleven.

Kleuren en materialen die gebruikt worden

Bij een bohemian tuin worden vaak warme, aardse kleuren gebruikt zoals oranje, rood, geel en bruin. Deze tinten geven de tuin een uitnodigende en knusse sfeer. Natuurlijke materialen spelen een grote rol in de bohemian stijl.

Vintage en etnisch geïnspireerde patronen en prints zijn kenmerkend voor een ibiza style tuin. Kussens, kleden en gordijnen met kleurrijke designs en franjes passen perfect bij de bohemian vibe.

Hoe creëer je een Bohemian tuinsfeer?

Wil je jouw tuin omtoveren tot een heerlijke plek met een bohemian sfeer? Met een paar slimme aanpassingen creëer je eenvoudig een ontspannen Ibiza-gevoel in je eigen achtertuin. Een overkapping in Ibiza-stijl biedt beschutting tegen de zon en creëert een gezellige loungeruimte. Hieronder vind je enkele ideeën voor overkappingen die passen bij de bohemian tuinsfeer:

  • Houten pergola met kleurrijke stoffen: Bouw een pergola van naturel hout en hang er losse, gekleurde doeken overheen voor een speels effect. Denk aan tinten als turquoise, oranje en roze.
  • Rieten dak met slingerplanten: Een overkapping van riet past perfect bij de bohemian stijl. Laat slingerplanten zoals clematis of passiebloem over het dak groeien voor een romantische uitstraling.
  • Bamboe overkapping met lichtjes: Creëer een knusse sfeer met een overkapping van bamboe. Hang er snoeren met kleine lichtjes of lantaarns aan voor extra gezelligheid.
  • Vintage parasol met franjes: Zet een grote, vintage parasol neer met gekleurde franjes aan de rand. Kies voor een model met een houten paal voor een natuurlijke look.
  • Loungeplek met gordijnen: Maak een intieme loungeplek door er gordijnen omheen te hangen. Ga voor luchtige, witte gordijnen of juist felle kleuren en prints voor een speels effect.

Ruime bohemian loungehoek

Een ruime bohemian loungehoek is een belangrijk onderdeel van een Ibiza-stijl tuin. Creëer een comfortabele zithoek met bohemian tuinstoelen, kussens en vloerkleden in warme kleuren en natuurlijke materialen.

Combineer verschillende texturen zoals rotan, linnen en macramé voor een authentieke bohemian sfeer. Accessoires zoals lantaarns, kaarsen en planten maken de loungehoek compleet. Kies voor grote, weelderige planten in manden of hangmacramés voor een tropische uitstraling. Een bohemian loungehoek nodigt uit tot ontspanning en gezellig samenzijn in jouw ibiza style tuin.

Toevoegen van accessoires

Accessoires maken een Bohemian tuin compleet en geven het een persoonlijke touch. Voeg de volgende elementen toe om de perfecte sfeer te creëren:

  • Kleurrijke kussens en dekens voor een knusse en uitnodigende zithoek
  • Lantaarns, windlichten en sfeerlichten voor een magische avondsfeer
  • Hangmatten of schommels voor een relaxte en speelse uitstraling
  • Vloerkleden en wandkleden met etnische patronen voor een exotisch tintje
  • Grote planten in manden of potten voor een weelderig en groen effect
  • Vintage decoraties zoals oude koffers, kratten of borden voor een nostalgisch gevoel
  • Boho – stijl parasols of gordijnen voor schaduw en privacy
  • Mozaïektegels of tegeltableaus voor een kunstzinnig accent
  • Windgongs, dromenvangers en andere bohemian tuindecoraties voor een unieke sfeer

Beplanting in een Bohemian tuin

Planten zijn onmisbaar in een Bohemian tuin. Kies voor weelderige, kleurrijke en exotische beplanting om de juiste sfeer te creëren. Palmbomen, olijfbomen en andere mediterrane planten passen perfect in deze stijl. Combineer deze met kleurrijke bloemen zoals bougainvillea, hibiscus en geraniums voor een vrolijke en speelse uitstraling. Zet de planten in mooie potten en manden van natuurlijke materialen zoals riet of terracotta. Verspreid ze op verschillende hoogtes door de tuin voor een speels effect. Hangplanten in macramé hangers geven een extra bohemian touch.

Tips voor het ultieme Ibiza-gevoel

In een Bohemian tuin speelt het gebruik van natuurlijke materialen een grote rol. Hout, bamboe, riet en rotan zijn populaire keuzes voor tuinmeubelen en accessoires in Ibiza-stijl.

Deze materialen geven de tuin een warme en uitnodigende uitstraling.

Natuursteen, zoals kiezels en tegels, passen perfect bij de bohemian sfeer. Ze creëren een rustieke en authentieke look. Combineer verschillende texturen en materialen voor een speels effect dat past bij de Ibiza-stijl.

Vintage sfeer creëren

Om een vintage sfeer in je Bohemian tuin te creëren, kun je op zoek gaan naar oude, verweerde meubels en accessoires. Denk aan een oude houten tuintafel, een gietijzeren tuinbankje of vintage lantaarns.

Je kunt ook zelf aan de slag gaan met het verven en bewerken van meubels om ze een authentieke, doorleefde uitstraling te geven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld krijtverf in zachte tinten of geef meubels een white-wash behandeling. Combineer deze vintage elementen met bohemian tuinset en ibiza tuin decoratie voor een harmonieuze uitstraling. Brocante markten en kringloopwinkels zijn ideale plekken om unieke vintage vondsten te doen die perfect in je Bohemian tuin passen.

Shoppen voor een Bohemian tuin

1. Op zoek naar de perfecte meubels en accessoires voor je Bohemian tuin? Winkelen voor een Ibiza-stijl tuin is een feest voor het oog en de zintuigen.

2. Ontdek in onze webwinkel een breed scala aan tuinmeubelen en decoraties die passen bij de Boho vibe, van kleurrijke kussens tot rotan stoelen en hangende manden.

Tuinmeubelen en accessoires in Boho-stijl

Voor een echte Bohemian tuin zijn de juiste meubels en accessoires onmisbaar. Kies voor tuinstoelen in Ibiza stijl met zachte kussens en een comfortabele zit. Combineer deze met een robuuste houten tafel voor een natuurlijke uitstraling.

Accessoires maken de Boho-sfeer compleet. Denk aan kleurrijke kussens, gehaakte dekens en lantaarns met kaarsen. Maak het extra gezellig met slingers van lampionnetjes en hang een hangmat op voor ultieme relaxatie.

Andere tuinstijlen ontdekken

Naast de bohemian tuinstijl zijn er nog veel meer prachtige tuinstijlen om te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de strakke en minimalistische Japanse tuin, met zijn rustgevende sfeer en natuurlijke elementen.

Laat je inspireren door de verschillende tuinstijlen en combineer elementen die jij mooi vindt. Zo creëer je een unieke tuin die perfect bij jouw smaak past. Accessoires in ibiza style kunnen heel goed samengaan met een strakke, moderne tuin.

Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik mijn tuin een Bohemian uitstraling geven?

Gebruik natuurlijke materialen, zoals hout en rotan, voeg kleurrijke accessoires toe en kies voor tuinstoelen in Ibiza-stijl om je tuin een Bohemian uitstraling te geven.

Welke tuinstoelen passen goed bij de Bohemian stijl?

Tuinstoelen in Ibiza-stijl, zoals rotan of gevlochten stoelen, passen perfect bij de Bohemian tuinstijl en creëren een gezellige sfeer.

Wat is kenmerkend voor de Bohemian tuinstijl?

De Bohemian tuinstijl kenmerkt zich door een ontspannen en kleurrijke sfeer, met veel natuurlijke materialen en een vleugje Ibiza-stijl.

Tuin Blogs

Ontwerpen voor een wilde tuin

In een land waar maar weinig echte natuur is zoals in Nederland hebben veel mensen toch de behoefte om de natuur dichterbij te brengen. Daarom dat het omtoveren van je betegelde achtertuin tot een wilde tuin ontzettend populair is. Bij Gardenz bieden we een platform voor voor kant-en-klare tuinontwerpen zodat je precies weet hoe jouw […]
admin
03/07/24
7
min lezen

Geniet van de zomer met luxe ligbedden in stijlvolle tuinen

Er is niets heerlijkers dan op een warme zomerdag te ontspannen op een luxe ligbed in je eigen tuin. Het gevoel van de zon op je huid, het geluid van een zacht kabbelend waterelement, en de geur van bloeiende bloemen om je heen creëren een oase van rust. Bij Gardenz begrijpen we dit als geen […]
admin
22/06/24
6
min lezen

Prachtige wilde bloemen voor in jouw tuin – ontdek nu!

Wil je jouw tuin een magische touch geven? Veel mensen dromen van een tuin vol kleurrijke bloemen, maar weten niet goed waar te beginnen. Wilde bloemen kunnen hier de perfecte oplossing voor zijn. Ze brengen niet alleen leven in je tuin, maar zijn ook nog eens goed voor de natuur. Wist je dat wilde bloemen […]
admin
23/05/24
10
min lezen
Tuin toegevoegd aan verlanglijstje.
Tuin verwijderd uit verlanglijstje..